Zonne-energie bespaart geld

Windenergie subsidie
Beoordeel dit artikel

Zonne-energie bespaart geld en beschermt de brandstoffen

De installatie van zonnepanelen is de moeite waard voor privégebruik, omdat de installatie kosten minimaal zijn. Door gebruik te maken van zonne-energie besparen de elektriciteit centrales jaarlijks vele miljoenen euro’s uit aan fossiele brandstoffen. Deze besparing is niet alleen goed voor het omlaag brengen van de energierekening maar zonne-energie zorgt ook voor een betere leefomgeving voor nu en de generaties die volgen.

Heet water – Drie panelen zijn genoeg

Experts verwachten dat 2-3 collectoren voor warm watervoorziening een gezin van vier personen kan voorzien. De voorziening is zowel in de zomer als in de winter. De collectoren maken gebruik van het voordeel van de globale straling en genereren zelfs in de winter heet water.

Overheidsfinanciering

Sommige gemeenten geven subsidie aan particulieren voor de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u vinden voor welke gemeenten dit geldt.

Op deze site is ook informatie te vinden over andere energiesubsidies.

 

Kijk voor meer informatie over besparen op energie op www.overstappenopenergieleverancier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>